"Прослушка" біля САП: Двох співробітників НАБУ викликають до Генпрокуратури

Укрінформ
Генпрокуратура викликає двох співробітників Національного антикорупційного бюро для вручення повідомлень про підозру.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Підозрювані Сербін та Замотаєв викликаються для вручення підозри, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження 03.05.2019 до Генпрокуратури за адресою: вул. Різницька, 13/15", - повідомила вона.

Сарган зазначила, що Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно співробітників НАБУ Сербіна та Замотаєва, які підозрюються у незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з погрозами застосування фізичного насильства та у перевищенні влади працівниками правоохоронного органу.

Вона повідомила, що у період з 21 березня по 26 квітня поточного року Сербін і Замотаєв викликалися повістками до ГПУ для вручення підозри, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження. Однак вони проігнорували виклики.

Наразі Сербін і Замотаєв викликаються для вручення повідомлень про підозру.

Одночасно слідчі центрального апарату ДБР направили клопотання до суду про їх привід до ГПУ для вручення підозри, оголошення про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів кримінального провадження.

Сарган уточнила, що обидва співробітники НАБУ були фігурантами інциденту у вересні 2018 року поблизу будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Управління держохорони тоді виявило кабель для прослуховування, який з будівлі "Охматдиту" прокладали до САП.

Читайте також: Луценко двічі давав добро на прослуховування працівників САП

На місці події був виявлений також мікроавтобус "Форд" з людьми всередині, які не представилися, закрилися в авто. За інформацією САП, номери авто зареєстровані на НАБУ.

За твердженням керівника САП Назара Холодницького, працівники НАБУ нібито намагалися протягнути кабель для прослуховування. У НАБУ тоді повідомили, що співробітники відомства проводили слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-