Луценко двічі давав добро на прослуховування працівників САП

Луценко двічі давав добро на прослуховування працівників САП

Укрінформ
Генеральна прокуратура України двічі санкціонувала прослуховування працівників Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Про це на брифінгу сказав генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обидва випадки прослуховування працівників САП були санкціоновані Генеральною прокуратурою України, мною особисто", - повідомив генпрокурор.

За його словами, коли керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник запевняв у наявності матеріалів, що свідчать про ймовірну корупцію або керівника, або працівника САП, він “принципово ставив підпис, дозволяючи йому це довести в законний спосіб, в тому числі через прослуховування”.

“На жаль, в обох випадках бездарна діяльність оперативних працівників призвела до жалюгідного результату”, - заявив Луценко.

Водночас генпрокурор не уточнив, по відношенню до якого з працівників САП був наданий дозвіл на його прослуховування. Разом з тим Луценко зазначив, що такі дії були санкціоновані в рамках справи, яку веде НАБУ.

"Це провадження щодо застосування оперативно-технічних заходів щодо одного з прокурорів САП, що ведеться в рамках кримінального провадження НАБУ та кримської прокуратури", - уточнив керівник ГПУ.

Читайте також: Доказова база у справі НАБУ проти генпрокурора слабенька — Холодницький

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня керівник САП Назар Холодницький заявив, що НАБУ повторно намагалося встановити прослуховування в САП. За його словами, працівники Управління державної охорони виявили кабель, який з метою організувати прослуховування в САП тягнули із Охматдиту.

Пізніше Ситник спростував інформацію про спроби встановити у САП засоби для прослуховування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-