Українців закликають підтримати петицію про визнання Голодомору геноцидом країнами ЄС

Українців закликають підтримати петицію про визнання Голодомору геноцидом країнами ЄС

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала підтримати розміщену на сайті парламенту ФРН петицію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це вона написала у Facebook.

“Українці Німеччини зареєстрували петицію про визнання Голодомору геноцидом. Петиція має набрати 50 тисяч голосів, це допоможе нашим друзям у бундестазі лобіювати встановлення історичної справедливості. Я підтримую цю петицію і звертаюся до всіх своїх Fb-друзів і читачів: знайдіть кілька хвилин, зайдіть на сторінку і підтримайте петицію”, - закликала перший віце-спікер.

Вона наголосила, що ми зобов‘язані зробити все, аби країни ЄС визнали цей сталінський злочин геноцидом.

Як повідомлялося, ініціатором петиції, зареєстрованої на сайті бундестагу під номером 89118, стала активістка з Мюнхена Наталія Ткачук. Збір підписів триватиме до 27.05.2019. Підписувати можуть всі охочі незалежно від країни проживання.

Читайте також: На сайті Бундестагу з’явилася петиція про визнання Голодомору геноцидом

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав українців підписати петицію, а хто знає німецьку мову - долучитися до її обговорення.

Голодомор 1932–1933 років – геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР. Загальна кількість жертв цього злочину досі не підрахована, окремі історики говорять про цифри від 3 до 7 мільйонів осіб.

У листопаді 2006 року Верховна Рада визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Актом геноциду Голодомор 1932–1933 років в Україні на міждержавному рівні крім України визнають 15 держав-членів ООН і держава Ватикан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-