Кордон західної цивілізації починається з українського кордону — Турчинов

Кордон західної цивілізації починається з українського кордону — Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов наголосив, що кордон західної цивілізації починається з українського кордону, і сьогодні прикордонники героїчно і самовіддано боронять незалежність і суверенітет України.

Про це йдеться у вітальному слові з нагоди Дня прикордонника, повідомляє прес-служба РНБО.

“В усі часи міцний кордон був одним з ключових елементів безпеки держави. Сьогодні кордон західної цивілізації починається з українського кордону. І вартові переднього краю оборони героїчно і самовіддано виконують усі завдання, які визначив Український народ і керівництво держави, боронять її незалежність і суверенітет, спокій громадян”, - підкреслив Турчинов.

За його словами, коли ворог загрожував самому існуванню України, прикордонники першими прийняли на себе удар на сході. Багато з тих, хто зупиняв ворожу навалу, не повернулися додому, віддавши своє життя за незалежність України.

Секретар РНБО підкреслив, що Державна прикордонна служба надійно захищає Україну не лише на фронті, а й відіграє одну з ключових ролей у реалізації євроінтеграційних прагнень. “Поглиблення співробітництва з прикордонними органами країн-членів Європейського Союзу, держав Чорноморського та Балтійського регіонів, Сполучених Штатів Америки, а також з міжнародними правоохоронними організаціями, є свідченням вагомого внеску України у забезпечення міжнародної та регіональної безпеки, у боротьбу з транснаціональною та транскордонною злочинністю”, - наголосив він.

Турчинов зазначив, що прикордонне відомство має виняткове значення для відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, звільнення від окупації Донбасу та повернення Криму.

Модернізація прикордонної служби та забезпечення військовослужбовців житлом є пріоритетами в роботі Кабінету міністрів України, - заявив у вітальному слові з нагоди Дня прикордонника Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба КМУ.

“У час ворожої агресії проти нашої держави роль прикордонної служби значно зростає. Суспільство очікує від прикордонників злагоджених дій щодо захисту державного кордону в умовах гібридної війни та викликів. Уряд докладає всіх зусиль, щоб державний кордон став нездоланним європейським валом для ворога – надійно захищеним та технічно обладнаним”, - йдеться у вітанні.

За словами Гройсмана, пріоритетним завданням залишається посилення соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей, насамперед забезпечення їх житлом.

Читайте також: Сьогодні відзначають День прикордонника

"Разом з іншими силовими структурами ми здійснюємо модернізацію прикордонної служби, впроваджуємо нові сучасні методи діяльності, покращуємо її матеріально-технічне оснащення. Наша стратегічна мета – приведення стандартів Державної прикордонної служби України у відповідність із стандартами НАТО", - наголосив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 30 квітня відзначається День прикордонника. Свято встановлено згідно з указом Президента від 27 квітня 2018 року «З метою вшанування мужності та героїзму захисників державного кордону України, враховуючи внесок прикордонників у боротьбі за незалежність України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-