Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження щодо п'ятьох членів ВККС

Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження щодо п'ятьох членів ВККС

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справах щодо визнання відсутності повноважень у п’яти членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Про це інформує прес-служба суду.

“Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справах щодо визнання відсутності у Анастасії Заріцької, Михайла Макарчука, Миколи Мішина, Юрія Тітова та Валентини Устименко повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, позивач вважає, що у зазначених членів Комісії скінчився 4-річний термін здійснення ними відповідних повноважень.

Читайте також: Суддям окружного адмінсуду досі загрожує небезпека - Миронюк

У суді нагадують, що позивач просить суд визнати відсутність у Анастасії Заріцької, Михайла Макарчука, Миколи Мішина, Юрія Тітова та Валентини Устименко з 29 березня 2019 року повноважень членів ВККСУ, а також зобов’язати їх утриматися від здійснення повноважень членів Комісії.

Водночас, позивач просить суд визнати з 29 березня протиправними їхні дії як членів ВККСУ щодо здійснення ними повноважень членів Комісії.

Також серед позовних вимог – визнати протиправною із 29 березня бездіяльність голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова щодо неналежного здійснення повноважень з організації роботи та неналежного здійснення загального керівництва Комісією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-