Суддям окружного адмінсуду досі загрожує небезпека - Миронюк

Суддям окружного адмінсуду досі загрожує небезпека - Миронюк

Укрінформ
Керівник апарату Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Дмитро Миронюк заявив, що питання особистої безпеки суддів ОАСК та їхніх родичів поза межами судової установи досі невирішене.

Про це він сказав “Судово-юридичній газеті”.

“Наразі залишається невирішеним питання забезпечення особистої безпеки суддів, членів їх сімей та працівників суду поза межами судової установи”, - зазначив Миронюк.

Водночас він зауважив, що на сьогодні Окружний адміністративний суд Києва охороняють підрозділи Національної гвардії України.

“Зазначу, що вперше за весь період роботи суду забезпечена необхідна кількість особового складу, що виділяється для несення служби, вчасно здійснюється ротація на постах охорони. Це важливий момент, адже Окружний адміністративний суд Києва розміщується не в одному приміщенні, і на вході до кожного з них знаходиться пост охорони”, - додав Миронюк.

За його словами, для утворення дієвої структури необхідний час. "Головне, щоб не повторилась ситуація 2014–2015 років, коли був розформований підрозділ судової міліції “Грифон” без покладення його функцій на інші спеціалізовані підрозділи, що призвело до того, що суди протягом тривалого часу взагалі залишились без охорони”, - зазначив Миронюк.

Він зазначив, що положення про Службу судової охорони передбачає достатній обсяг прав для виконання покладених на Службу завдань. Проте вважаю, що без поваги до самих себе та до суспільства, сльозогінним газом та гумовими кийками громадський порядок та безпеку забезпечити неможливо.

Читайте також: Суддя Окружного адмінсуду Києва подав позов до Порошенка

Він також зауважив, що проведення мітингів під стінами суду під час розгляду резонансних справ — не рідкість.

“Ми співпрацюємо в таких ситуаціях з підрозділами Національної поліції та Національною гвардією України для забезпечення громадського порядку на території та в приміщеннях суду, включаючи зали судових засідань”, - додав Миронюк.

Як відомо, функціонування Служби судової охорони передбачено законом “Про судоустрій і статус суддів”.

Нині охорону судових установ здійснюють співробітники Національної поліції та військовослужбовці Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-