Засідання ТСК у справі Гандзюк відбувається в закритому режимі

Засідання ТСК у справі Гандзюк відбувається в закритому режимі

Укрінформ
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів заслуховує інформацію про стан розслідування справи про її вбивство, а також нападів на інших громадських активістів.
Заслуховування інформації ТСК проводить у закритому режимі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомив на початку засідання голова ТСК Борислав Береза, на засіданні буде заслухана інформація про розслідування вбивства Катерини Гандзюк, а також про напади на громадських активістів Сергія Стерненка, Віталія Устименка, Олега Михайлика та Сергія Мазура.

На засіданні присутні представники Генеральної прокуратури та Національної поліції, а також керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук. Також члени ТСК мають визначити дати виїзних засідань.

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла.

Батько вбитої активістки з Херсона Катерини Гандзюк заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) нібито співпрацює з головою Херсонської облради Владиславом Мангером, а також головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Читайте також: Вбивство Гандзюк: Гордєєв заявляє, що пройшов поліграф

Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти.

Також подав у відставку заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-