Вбивство Гандзюк: Гордєєв заявляє, що пройшов поліграф

Вбивство Гандзюк: Гордєєв заявляє, що пройшов поліграф

Укрінформ
Екс-голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв пройшов поліграф, щоб зняти з себе безпідставні, за його словами, звинувачення у причетності до справи про вбивство Катерини Гандзюк.

Про це Андрій Гордєєв повідомив у телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу.

«Так, я пройшов поліграф. Чекаємо зараз на результати, оприлюдню їх. Так само зараз паралельно моніторимо, хто зі ЗМІ, користувачів Фейсбуку допустив собі можливість моє прізвище згадувати у контексті «фігурант», «підозрюваний», «вбивця», «причетний» і так далі. Зараз моніторимо – потім будемо вимагати від них спростування», - сказав Гордєєв.

Як повідомляв Укрінформ, раніше батько вбитої активістки з Херсона Катерини Гандзюк заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал), нібито, співпрацює з головою Херсонської облради Владиславом Мангером, а також головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти. Також він заявив, що готовий пройти дослідження на поліграфі.

Раніше поліграф пройшов його заступник Євген Рищук.

Читайте також: Голова Херсонської ОДА сказав, що стало останньою краплею у рішенні про відставку

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла.

11 лютого 2019 року генпрокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк.

12 квітня 2019 року на сайті Президента був оприлюднений указ про звільнення Андрія Гордєєва з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації. Також Президент тимчасово поклав виконання обов’язків голови Херсонської ОДА на Дмитра Бутрія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-