Голова Херсонської ОДА сказав, що стало останньою краплею у рішенні про відставку

Голова Херсонської ОДА сказав, що стало останньою краплею у рішенні про відставку

Укрінформ
Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв повідомив, що прийняв рішення про відставку, оскільки, за його словами, сфабриковані і брехливі звинувачення на його адресу, могли вплинути на рейтинг Президента.

А останньої краплею у прийнятті рішення про відставку стало повідомлення від одного з іноземних послів, заявив Гордєєв 9 квітня на колегії ОДА.

«Я не хотів би, щоб оці всі сфабриковані, брехливі… заяви могли якось вплинути на рейтинг Президента під час голосування у другому турі», - зазначив Гордєєв. Також, за його словами, «останньою краплею у цьому рішенні було те, що один з послів однієї потужних країн, з якою ми вибудовуємо інвестиційні процеси. Він мені написав: я хочу з вами зустрітися, але я не маю можливості зробити це офіційно, тому що у вас от така ситуація і мені мій МЗС забороняє це робити. Тому я прошу зустрічі неформальної», - розповів Гордєєв.

За його словами, саме тому він ініціював свою відставку і сподівається, що Президент України розгляне це питання найближчим часом.

Він відзначив, що були плюси та мінуси, акцентував увагу на успіхах області та подякував за спільну командну роботу керівникам районів. Зокрема, згадав про мовлення на Крим, про поліпшення по інвестиційного клімату, успіхи у сфері туризму. Зазначив, що область, у порівнянні з іншими регіонами, отримує на ремонт доріг не багато коштів, проте «кожна копійка вкладається в інфраструктуру області».

Як повідомляв Укрінформ, батько вбитої активістки з Херсона Катерини Гандзюк заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) нібито співпрацює з головою Херсонської облради Владиславом Мангером, а також головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти.

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла.

11 лютого 2019 року генпрокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк.

Читайте також: Заступник голови Херсонської ОДА подав у відставку

6 квітня Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв написав заяву про відставку.

Також подав у відставку заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук.

Фото: прес-служба Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-