США дають Україні майже мільйон доларів на подолання нетерпимості

США дають Україні майже мільйон доларів на подолання нетерпимості

Укрінформ
Державний департамент США оголосив конкурс на отримання гранту для підтримки громадянського суспільства в Україні, яке бореться з насильством і нетерпимістю щодо українських активістів і представників меншин.
Про це йдеться в офіційному повідомленні відомства, оприлюдненому в п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент США й Бюро демократії, прав людини і праці оголошує відкритий конкурс для організацій, зацікавлених у поданні заявки на програму, що підтримує громадські організації, які борються з насильством і нетерпимістю щодо активістів в Україні", - зазначається в повідомленні.

Грант передбачає виділення $900 тис. для одного переможця конкурсу, який представить програму дій на 24 місяці та більше, починаючи з вересня нинішнього року.

Читайте також: Різні, але єдині: МІП запускає кампанію на утвердження толерантності щодо меншин

Як уточнюється в документі, новий проект повинен "допомогти організаціям громадянського суспільства розв'язати проблему зростаючого насильства, злочинів на ґрунті ненависті та соціальної нетерпимості по відношенню до активістів громадянського суспільства й уразливих груп меншин". Серед таких груп називаються етнічні, релігійні меншини, ЛГБТ- спільнота в Україні. Крім того, увага звертається на обмеження проявів екстремізму, що "загрожує розвитку плюралістичної та мирної української демократії".

Аплікантами можуть стати "американські та іноземні неприбуткові/неурядові організації; громадські міжнародні організації; приватні або державні вищі навчальні заклади; некомерційні організації чи підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-