Муженко заявляє, що йому та родині може загрожувати небезпека

Муженко заявляє, що йому та родині може загрожувати небезпека

Укрінформ
Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко не впевнений у безпеці себе та своєї сім'ї.
Про це він заявив в інтерв'ю виданню «Факти».

«Влітку 2014 роки мені повідомили, що сім'ю необхідно кудись відвезти, тому що моїм близьким загрожує небезпека. Пізніше таке повторилося ще не раз. Як має поступити людина? Я на фронті, сім'я тут. Знаєте, я і зараз не впевнений у цілковитій безпеці - і своєї, і сім'ї. А в перспективі взагалі не розумію, про що можна говорити, враховуючи процес демонізації мене і всі нападки, всі кримінальні справи, які щодо мене було відкрито. Не тільки в Російській Федерації», - заявив Муженко.

Він нагадав, то проти нього більше року тому відкрили кримінальне провадження про перевищення службових повноважень навесні 2014 року, коли була дана команда на відкриття вогню й застосування військ для захисту територіальної цілісності України.

Читайте також: Муженко заявляє про ознаки спецоперацій РФ на вулицях деяких міст України

«... Коли ще не були врегульовано у правовому відношенні дії Збройних сил і формат АТО не передбачав застосування ЗСУ, я взяв на себе відповідальність і дав команду на відкриття вогню і застосування військ. І ніхто цю справу не збирається закривати », - повідомив начальник Генштабу.

Муженко зазначив, що подібні дії відбуваються стосовно практично всього вищого командування Збройних сил. «У цілому кримінальні провадження відкрито на вісім тисяч військовослужбовців. Близько тисячі перебувають зараз у в'язницях. Найцікавіше, що деяких звинувачують у тому, що вони застосували насильство щодо тих, хто нам протистояв у 2014 році», - повідомив Муженко.

За його словами, зараз ситуація проста: людина може приїхати з окупованої території, написати заяву будь-де у Сєвєродонецьку, і стосовно військовослужбовця буде порушено кримінальну справу.

«Збройні сили, які захищають державу, повинні бути повністю впевнені, що і держава їх захистить», - заявив начальник Генштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-