Порошенко закликав ВККС прискорити перезапуск Окружного адмінсуду Києва

Порошенко закликав ВККС прискорити перезапуск Окружного адмінсуду Києва

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав Вищу кваліфікаційну комісію суддів прискорити процес перезапуску Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це він заявив під час наради в Раді нацбезпеки і оборони щодо ситуації навколо ПриватБанку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я підтримую пропозицію міністра юстиції і прошу звернутися з проханням, бо в даному випадку ми не маємо юрисдикції над діяльністю незалежного органу, до Вищої кваліфікаційної комісії суддів прискорити кваліфікаційне оцінювання, у тому числі й у частині доброчесності, із залученням, якщо буде потрібно громадських активістів, Громадської ради доброчесності для того, щоб перезапустити Окружний адміністративний суд міста Києва і забезпечити, щоб нарешті він пройшов судову реформу", - сказав Порошенко.

Під час засідання міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що рішення Окружного адмінсуду Києва щодо ПриватБанку є «ознакою того, що суд, який ухвалював це рішення,... на сьогодні не реформований» .

«Ми провели в рамках судової реформи практично реформацію Верховного Суду, апеляційних інстанцій, і ми бачимо, що такі тривожні сигнали приходять саме з перших інстанцій, які мають контакт із громадянами», - наголосив Петренко.

Читайте також: Порошенко зробив заяву щодо Приватбанку на нараді РНБО

Він зауважив, що Окружний адмінсуд Києва «таких неоднозначних рішень ухвалював багато». Зокрема, міністр згадав про рішення, пов'язані з втручанням у роботу Кабміну, - з відсторонення в.о.міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, щодо блокування конкурсів, які оголошує уряд.

«Думаю, тут необхідно приймати комплексне рішення, і в мене пропозиція до учасників наради звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії з проханням, пропозицією пришвидшити процес кваліфікаційного оцінювання суддів перших інстанцій і цього конкретного суду для того, щоб ми отримали новий суд, новий склад суддів, які пройдуть кваліфікаційне оцінювання та оцінку на доброчесність», - заявив Петренко.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

Рух ЧЕСНО заявив, що судді, що визнали незаконною націоналізацію Приватбанку, не пройшли перевірку "ЧЕСНО.Фільтруй суд!" на доброчесність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-