Папа Римський прийняв Бориса Ґудзяка - про що говорили

Папа Римський прийняв Бориса Ґудзяка - про що говорили

Відео
Укрінформ
Папа Франциск під час приватної аудієнції прийняв новопризначеного архієпископа і митрополита Філадельфійської митрополії Української греко-католицької церкви, президента Українського католицького університету владику Бориса Ґудзяка.

Про це повідомляє у вівторок сайт УГКЦ.

"15 квітня Святіший отець Франциск під час приватної аудієнції прийняв новоіменованого архієпископа і митрополита Філадельфійської митрополії, колишнього єпископа Паризької єпархії святого Володимира Великого Української греко-католицької церкви, президента Українського католицького університету владику Бориса Ґудзяка", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у розмові зі Папою Франциском владика Борис зосередився на чотирьох точках: місія Паризької єпархії і душпастирство у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії; плани щодо служіння у Філадельфійській митрополії у США, яке владика Борис розпочне 4 червня 2019 року; ідентичність та стиль відкритості Українського католицького університету - єдиного католицького університету між Польщею та Японією; ідея братства святих князів Бориса і Гліба.

"Ці питання пов’язані з глобальним українством, з викликами, що стоять перед нами. Папа був втішений новинами про Паризьку єпархію і її розвиток, що ми йдемо синодальним шляхом, до якого він заохочує. Я просив, щоб Святіший отець своїм авторитетом підтримав наших священиків у Західній Європі та спонукав східні церкви в США співпрацювати, зокрема в царині освіти", - зауважив владика Борис.

Він наголосив, що Папа з приємністю слухав новини про стиль та методологію відкритості УКУ, що співзвучна його ідеям праці з молоддю, висловленим у посланні Christus vivit.

Повідомляється також, що Папа Франциск благословив Братство святих князів-страстотерпців Бориса і Гліба. Його члени, які живуть в різних країнах, щодня о 20:30 за паризьким часом моляться на чотках, присвячують час читанню Святого письма та роблять добрі діла.

"Святіший Отець дуже добре ставиться до глави нашої церкви Блаженнішого Святослава. Він є щирий і відкритий. Я надіюся бути таким душпастирем і йти слідами Папи Франциска, який йде слідами Христа", - наголосив владика Борис.

Він також зазначив, що "вражений і зворушений тим, що Папа, маючи таку відповідальність за церкву і вірних, зберігає відкритість, безпосередність і щирість". "Глибоко відчувається, що він хоче добра для мене особисто і для всіх довірених йому людей", - прокоментував владика Борис враження від зустрічі.

Читайте також: Папа Римський висловив підтримку французам через пожежу в Нотр-Дам

Як повідомляв Укрінформ, Папа Франциск призначив владику Бориса Ґудзяка архієпископом - митрополитом Філадельфійським Української греко-католицької церкви в США, перенісши його з Паризької єпархії святого Володимира Великого.

Владика Борис Ґудзяк відомий не лише як один із провідних сучасних духовних діячів УГКЦ, але і як громадський діяч, науковець у галузі церковної історії, президент Українського католицького університету.

У 2015 році він став кавалером найвищої нагороди Франції - ордену Почесного легіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-