Папа Римський висловив підтримку французам через пожежу в Нотр-Дам

Папа Римський висловив підтримку французам через пожежу в Нотр-Дам

Укрінформ
Глава Католицької церкви Папа Франциск висловив підтримку французам через пожежу у Соборі Паризької Богоматері, що сталася у понеділок ввечері.

Про це написав тимчасовий глава прес-служби Святого престолу Алессандро Джізотті у Twitter, повідомляє Vatican News.

"Папа Франциск молиться за католиків Франції, а також за парижан і всіх тих, хто боровся з вогнем, що спустошив Собор Паризької Богоматері у понеділок увечері", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у столиці Франції увечері 15 квітня спалахнула пожежа в Соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі). Обрушився шпиль, а згодом вогонь охопив усю будівлю.

Причина пожежі поки що невідома, але, попередньо, можливий зв'язок із ремонтними роботами, які велися в соборі.

Гасіння тривало 9 годин, у ньому взяли участь близько 400 пожежників. Їм вдалося запобігти поширенню полум'я на дві дзвіниці, зокрема північну вежу, де висять соборні дзвони. Більшість дерев'яних балок даху були спалені, але опори, що тримають його, значною мірою збереглися.

Читайте також: До пожежі реконструкцію Собору Паризької Богоматері оцінювали у €150 мільйонів

За оцінками експертів, відновити Нотр-Дам буде надзвичайно складно. Адже найбільше постраждали і зазнали руйнації унікальні дерев'яні конструкції, які створювалися вручну.

У результаті пожежі в Соборі Паризької Богоматері постраждали двоє поліцейських і пожежник.

Нині у Франції та у світі оголошуються ініціативи збору коштів на відбудову собору. Французькі меценати вже заявили про виділення 200 млн євро на порятунок Нотр-Даму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-