На посади керівників податкової і митної служб — сім претендентів

На посади керівників податкової і митної служб — сім претендентів

Укрінформ
Керівників Державної податкової та Державної митної служб обиратимуть із семи претендентів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України на своїй сторінці у Facebook.

"Завершився другий етап конкурсу на керівників Державної податкової і Державної митної служб. П'ять претендентів на крісло очільника ДПС і шість – на очільника ДМС складали тести на знання законодавства та розв’язували ситуаційні завдання. За результатом оцінки робіт Комісією з питань вищого корпусу державної служби, у завершальному, третьому етапі конкурсу братимуть участь наступні кандидати на главу ДПС: Верланов Сергій — заступник міністра фінансів України, Олексієнко Дмитро — виконавчий директор ТОВ "Стандарт-аудит", Петухов Сергій — заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції”, - йдеться у повідомленні.

На обіймання посади керівника ДМС претендуватимуть: Гармаш Євген — проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів, Нефьодов Максим — перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, Саварець Андрій — керівник громадської організації "Центр розвитку цифрової економіки" та Федоришин Олександр — доцент кафедри цивільного, господарського права та процесу Академії адвокатури України, директор юридичної компанії "Федоришин та партнери".

У процесі перевірки та оцінювання робіт другого етапу конкурсу брали участь експерти та представники бізнесу, аби забезпечити неупередженість обрання кандидатів.

У Мінфіні зазначають, що останній етап відбору — співбесіда — відбудеться 23 квітня о 10.00. За співбесідою можна буде спостерігати у прямому ефірі. Цього ж дня будуть підбиті підсумки, і конкурсна комісія визначить кандидатів, яких рекомендуватиме уряду для призначення на посади керівників ДПС та ДМС.

Читайте також: Суд відмовив Насірову в призупиненні конкурсів на голів податкової та митної служб

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабмін постановив реорганізувати Державну фіскальну службу (ДФС) України та утворити Державну податкову службу і Державну митну службу. Наприкінці березня 2019 року уряд ухвалив рішення про оголошення конкурсу на обрання керівників Державної податкової служби та Державної митної служби. А вже 8 квітня Національне агентство з питань державної служби завершило прийом документів від кандидатів на ці посади; станом на цю дату, за інформацією, яку оприлюднив в.о. голови ДФС Олександр Власов, було зафіксовано 14 претендентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-