Об'єдналися три найбільші азербайджанські організації України

Об'єдналися три найбільші азербайджанські організації України

Фото
Укрінформ
Три найбільші азербайджанські національні організації України об’єдналися в єдину структуру – «Раду азербайджанців України».

Установчий з’їзд «Ради азербайджанців України» відбувся у неділю, 14 квітня, в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, до Ради азербайджанців України увійшли такі великі азербайджанські організації, як Конгрес київських азербайджанців, Об’єднана діаспора азербайджанців України та Об’єднаний конгрес азербайджанців України.

Установчий з’їзд «Ради азербайджанців України» / Фото: Анатолій Демещук

На з’їзді буди присутні 150 азербайджанських делегатів з усіх регіонів України, народні депутати України, працівники посольства Азербайджану, відомі підприємці та культурні діячі, науковці. Спеціальним гостем був голова Державного комітету Азербайджанської Республіки з роботи з діаспорою Фуад Мурадов.

В ході з’їзду ці три найбільші організації ухвалили рішення про об’єднання, а також визначили свій статут та логотип.

Під час виступу Мурадов наголосив, що азербайджанська громада в Україні завжди була добре організованою та дружньою. За його словами, уряд Азербайджану послідовно проводить лінію національної консолідації усіх азербайджанців за кордоном, а відтак – щиро вітає об’єднання трьох найбільших азербайджанських організацій України в одну структуру.

Народний депутат України Борислав Береза, який був присутнім на цьому з’їзді, підкреслив, що азербайджанці є достойним прикладом для наслідування, адже вміння єднатися зараз є вкрай важливим для українців. Також він зазначив, що азербайджанці, яких в Україні зараз проживає близько 500 тисяч, є однією з найбільших національних меншин у країні.

Читайте також: Діаспора збирає кошти на встановлення погруддя Шевченку у Лісабоні

Також Береза звернув увагу на спільні для Азербайджану та України безпекові виклики, а також на те, що офіційний Київ завжди послідовно підтримував територіальну цілісність Азербайджану.

Представники азербайджанської сторони, в свою чергу, однозначно заявили про підтримку територіальної цілісності України та наголосили, що Україна є однією з найбільш дружніх до Азербайджану та азербайджанців країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-