Епіфаній: Ми пишаємося, коли нас називають бандерівцями

Епіфаній: Ми пишаємося, коли нас називають бандерівцями

Фото
Укрінформ
Українці мають за честь, коли їх називають нащадками героя українського національного визвольного руху Степана Бандери.

Таку думку висловив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час відвідання Львівського національного аграрного університету, випускником якого був Бандера, повідомляє прес-служба Єдиної помісної української православної церкви.

«Історія університету засвідчує, з-поміж його випускників було багато тих, які насправді, не словом, а ділом, любили свою українську землю та її народ. Серед них варто відзначити та згадати генія українського національного і націєтворчого духу Степана Бандеру. Він є славним випускником саме вашого університету. І коли нас називають бандерівцями, то ми цим пишаємося», – зазначив владика.

Читайте також: Епіфаній вірить, що польська церква змінить думку про ПЦУ

Він зауважив, що для декого таке найменування є лайливим, але «для нас це честь». «Бо наша земля породила таких славних героїв, які колись казали, що прийде час і один буде говорити «Слава Україні!», а мільйони відповідатимуть «Героям Слава!». Ми з вами дочекалися цього часу», – сказав Митрополит Епіфаній.

Степан Бандера - український політичний діяч, один із чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття.

20 січня 2010 року Президент України Віктор Ющенко присвоїв Бандері звання Герой України з удостоєнням ордена Держави (посмертно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-