Українців знову намагаються розділити і протиставити – глава УГКЦ

Українців знову намагаються розділити і протиставити – глава УГКЦ

Укрінформ
Глава Української греко-католицької церкви патріарх Святослав (Шевчук) заявив, що українське суспільство знову намагаються поділити на цільові групи, щоб потім протиставляти.

Про це він сказав під час Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми можемо ходити до одної і тої самої церкви, але читати інформацію з різних соціальних мереж, і абсолютно бути різними у своїй оцінці тих обставин суспільства, у яких ми зараз знаходимося. Тобто хтось знову намагається вибудувати нові злами і наново нас фрагментувати, себто ділити, а потім протиставляти”, - сказав патріарх Святослав.

Він зазначив, що за таких обставин церква відчуває обов’язок формування “серцевинних цінностей” , які завжди є чи не основним фундаментом організації будь-якої суспільної інституції.

Читайте також: Патріарх Святослав про вибори: Українцям важливо відрізнити віртуальне від реального

"Роль церкви - це бути матір'ю і учителькою, це є завдання виховувати зрілих, відповідальних громадян. Це є роль передавання національної пам'яті і нашої мудрості, бути завжди частиною громадянського суспільства, коли церква одержавнюється, і дає себе використати тим чи іншим уторенням, вона втрачає свою тотожність", - зазначив глава УГКЦ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-