Сьогодні — День працівників ракетно-космічної галузі України

Сьогодні — День працівників ракетно-космічної галузі України

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав усіх працівників ракетно-космічної галузі з професійним святом і подякував за висококваліфіковану працю, яка зміцнює престиж держави у світі та сприяє науково-технічному розвитку суспільства.

Вітання глави уряду розміщено на сайті КМУ.

"Ракетно-космічна галузь завжди була предметом особливої гордості українців. Звання космічної держави є почесним для будь-якої країни, адже дослідження космосу – це праця на благо усього людства. Тому участь у міжнародних космічних програмах є не лише потужною реалізацією вітчизняного наукового потенціалу, а і нашим моральним обов’язком перед нинішнім і майбутнім поколінням", - наголосив Гройсман.

Він зазначив, що Україна бере участь у численних міжнародних проектах із створення космічних носіїв.

"Щороку здійснюються космічні запуски за допомогою ракет, виготовлених за участю українських підприємств. У минулому році обсяг експорту продукції Державного космічного агентства зріс на 45 відсотків, а саме Агентство заробило на продажі ракетно-космічної техніки майже 5 млрд гривень. Ці цифри свідчать про те, що ракетно-космічна галузь України розвивається, а її продукція є затребуваною у світі та використовується на найбільш перспективних стартових космічних майданчиках", - додав глава уряду.

Гройсман відзначив, що українські працівники ракетно-космічної галузі є фахівцями світового рівня.

"Нарощування космічного виробництва та забезпечення участі України у міжнародних космічних програмах – це пріоритет номер один. Впевнений, що фаховий рівень вітчизняних спеціалістів та потенціал української космічної науки дають можливість очікувати подальшого розвитку галузі та реалізації проектів стратегічної ваги", - додав він.

Читайте також: У Дніпрі проведуть "космічний" марафон Dnipro Space Weekend

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні День працівників ракетно-космічної галузі України. Свято встановлене згідно з Указом Президента від 13 березня 1997 року. Свого часу українські науковці зробили величезний внесок у розвиток радянської космонавтики, що дозволило СРСР бути провідною космічною державою. Численні українські наукові установи, конструкторські бюро, промислові підприємства були причетні до багатьох найважливіших космічних перемог СРСР – від перших польотів у космос до створення й запуску космічного ракетного комплексу «Енергія-Буран». Донедавна Україна входила в топ-п’ятірку країн за кількістю космічних запусків, але нині, переважно через брак коштів, втрачає раніше завойовані позиції. Наразі пріоритетним напрямком української космонавтики є міжнародна співпраця, участь у реалізації міжнародних проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-