Австрійському журналісту Вершютцу дозволили в’їзд в Україну

Австрійському журналісту Вершютцу дозволили в’їзд в Україну

Укрінформ
СБУ скасувала заборону на в’їзд в Україну кореспонденту австрійського суспільного телерадіомовника ORF Крістіану Вершютцу.

Про це у Facebook повідомив сам Вершютц.

"Заборону на в’їзд в Україну знято! Дякую всім офіційним і неофіційним помічникам", - зазначив він.

Вершютц також опублікував лист від СБУ, в якому йдеться про зняття заборони "у зв’язку з надходженням інформації про припинення існування обставин, на підставі яких особі було заборонено в’їзд".

Як відомо, раніше СБУ заборонила кореспонденту ORF на Балканах та в Україні Крістіану Вершютцу в’їзд в Україну на один рік. В службі заявили, що підставою для такого рішення стала необхідність забезпечення безпеки журналіста та уникнення можливих провокацій - Вершютц раніше заявляв про загрози його життю в Україні.

У політичних та журналістських колах Австрії пролунала гостра критика заборони кореспонденту ORF на в’їзд в Україну.

Вершютц, який через тенденційне висвітлення подій в Україні та підігрування російській пропаганді потрапив до списку "посіпак Кремля" в інтернеті, написав наприкінці грудня 2018 року лист до уряду Австрії зі скаргою на переслідування журналістів в Україні.

Читайте також: В СБУ пояснили, чому не впустили австрійського журналіста Вершютца

57-річний Вершютц заявляв, нібито в Україні "діють воєнізовані, ультранаціоналістичні групи, що погрожують журналістам, які висвітлюють з критичної точки зору політику керівництва України і які намагаються бути об’єктивними". Він стверджував, що після потрапляння в список "посіпак Кремля" боїться за своє життя, закликав до видалення цього запису та в цілому до припинення "чіплянь" до нього з боку України.

Це відбулося після того, як Вершютцу на початку грудня 2018 року було відмовлено в акредитації для роботи в зоні проведення ООС.

Перший заступник голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова заявляла, що з початку збройного конфлікту в Криму та на Донбасі Вершютц висвітлював події в Україні, "широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від Russia Today, що дискредитують діяльність Збройних сил України". Також австрієць, як стверджувалося, відвідував тимчасово окуповані території Донецької, та Луганської областей і окупований Крим через неконтрольовані пункти пропуску з боку Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-