Кількість релігійних в організацій в Україні зросла до 37 тисяч

Кількість релігійних в організацій в Україні зросла до 37 тисяч

Укрінформ
В Україні за рік з'явилася тисяча нових релігійних організацій, і нині їх кількість становить майже 37 тисяч.

Про це сказала вiце-президент ГО “Українська асоціація релігієзнавців”, завідувач відділу філософії та історії релігії Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович під час круглого столу в Укрінформі.

“У нас є нові дані, які надав Департамент у справах релігій і національностей Міністерства культури України. Станом на 1 січня 2019 року в Україні вже нараховується близько 37 тисяч релігійних організацій. Це майже на тисячу більше, ніж у позаминулому році. Це свідчить про те, що релігійне життя в Україні не зупиняється, не стагнується, а навпаки - рухається, причому цей розвиток відбувається іноді драматично, іноді миролюбиво”, - сказала Филипович.

Вона зазначила, що наочним підтвердженням того, що в Україні релігійна свобода є цінністю, став вихід нового журналу під такою ж назвою.

“Журнал “Релігійна свобода” буде майданчиком, на якому можна обговорювати питання релігійної свободи, свободи совісті, свободи церкви тощо. В наших амбітних планах — увійти до різноманітних міжнародних наукометричних баз, ми взяли високий старт — поставили собі за мету в наступному році бути в складі Web of Science або Scopus”, - наголосила науковець, яка також є головним редактором журналу.

Филипович також повідомила, що до редакційної ради увійшли відомі українські та зарубіжні фахівці - знавці проблем релігійної свободи. І журнал буде виходити багатьма мовами, зокрема й англійською, німецькою, французькою, також він існуватиме в електронному вигляді.

“Журнал отримав реєстрацію в Міністерстві юстиції. Сьогодні він буде індексований в різноманітних базах даних. У понеділок буде розглядатися як фаховий на засіданні експертної ради Державної атестаційної комісії МОН”, - поінформувала вона.

Читайте також: РПЦ шантажує інші церкви, аби не визнавали ПЦУ - Епіфаній

А також презентувала сигнальний примірник і повідомила, що через тиждень журнал “Релігійна свобода” вже з’явиться повним накладом.

Филипович запросила науковців та присутніх на круглому столі представників церков і релігійних об’єднань ставати авторами цього журналу, “тим самим підтримуючи ідею свободи совісті і віросповідання, які завжди потребують захисту і уваги”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-