«Біла книга» Мінінформу є дієвим засобом проти російської дезінформації – експерт

«Біла книга» Мінінформу є дієвим засобом проти російської дезінформації – експерт

Укрінформ
«Біла книга» інформаційних операцій, яку кілька тижнів тому представив Мінінформполітики, є дієвим інструментом захисту інформаційного простору, який для протидії пропаганді РФ можуть використовувати як представники медіа та неурядових організацій, так і громадяни України.

Таке переконання сьогодні у Брюсселі в ході дискусії під назвою «Досвід України у кібернетичній безпеці: захищаючи демократію» висловив експерт київської громадської організації «Міжнародна академія інформації» Анатолій Марущак, доктор юридичних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки 2012 року.

«Віртуальна реальність є дуже важливою для президента Російської Федерації. Для нього це єдиний шлях переконати власних громадян, що їх країна рухається у вірному напрямку. Нашим владним структурам не варто приставати на такий підхід. Ми маємо представляти наші, українські наративи, розкривати демократичний шлях нашого розвитку», - зазначив експерт у відповідь на запитання кореспондента Укрінформу щодо того, як саме експертне середовище може допомогти кандидатам на президентських перегонах в Україні розпізнавати російську пропаганду та не дозволити їм зануритися у «віртуальну реальність», яку активно нав’язує кремлівське керівництво.

Читайте також: Експерти назвали проблеми, які створюють російські ЗМІ на Херсонщині

Він, зокрема, нагадав, що кілька тижнів тому Міністерство інформаційної політики України продемонструвало публіці «Білу книгу» інформаційних операцій, які проводяться проти нашої країни російські спецслужби.

«В цій книзі розкриваються різні думки та ідеї, якими керується Російська Федерація у ставленні до нас та до нашого демократичного розвитку. Ця книга є масштабним науковим дослідженням інформаційних впливів та ситуації в нашій країні. Сподіваюся, що завдяки обізнаності нашого населення, діяльності неурядових організацій та медіа ми зможемо запропонувати найкращі шляхи, як захистити наші демократичні цінності та як поширювати правду про нашу країну», - сказав Марущак.

Захід було організовано під егідою Бізнес-Ради Україна-ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-