Треба мотивувати “гривнею” викладачів ПТУ — Гройсман

Треба мотивувати “гривнею” викладачів ПТУ — Гройсман

Фото
Укрінформ
У бюджеті на 2020 рік будуть передбачені кошти на фінансову мотивацію майстрів закладів профтехосвіти.

Про це на першому засіданні Координаційної ради з питань впровадження реформ у сфері освіти сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для того, щоб змінювати обладнання, впроваджувати нові технології, потрібно, щоб кожен професійний навчальний заклад України мав нову матеріальну базу. Нам потрібно створювати додаткові мотивації фінансового характеру для майстрів навчальних закладів. У проекті бюджету на 2020 рік ми будемо це закладати. Бо майстер, який навчає кваліфікованих робітників, повинен мати заробітну плату достойну, а не потенційно нижчу від тієї, яку матиме той, кого він навчає. Ми розуміємо, що це проблема, її потрібно вирішити, і в 2020 році ми будемо це вирішувати”, - сказав Гройсман.

Володимир Гройсман під час відвідування Вищого професійного училища №17 / Фото: Мусієнко Владислав

Він нагадав, що за останні роки в професійно-технічну освіту було інвестовано державою понад 200 млн грн. Також прем’єр наголосив, що для навчання кваліфікованих робітників потрібно не тільки оновити матеріально-технічну базу, а й проводити підготовку фахівців, робітників безпосередньо на промислових потужностях, у співпраці з підприємствами, для чого впроваджується новий стандарт у профтехосвіті — дуальна освіта.

Читайте також: Гройсман розкритикував профтехосвіту і запропонував зміни

Як повідомляв Укрінформ, уряд затвердив Концепцію підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти. Дуальна освіта запроваджується для того, щоб учні закладів профосвіти та студенти вишів мали більше можливостей для практичного опанування професій вже під час навчання. Вона передбачає, що до 70 % практичної підготовки студента проходитиме в умовах реального виробництва, тоді як на теоретичні заняття відводиться до 30%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-