В Україні половина молоді працює не за фахом — заступник міністра

В Україні половина молоді працює не за фахом — заступник міністра

Фото
Укрінформ
В Україні 50% молоді працюють не за фахом і майже третина прагне змінити професію.

Про це повідомив заступник міністра молоді та спорту Микола Даневич під час презентації результатів проекту щодо свідомого вибору професій у школі "Карта професій" в Укрінформі.

"В Україні є потреба у проведенні якісної профорієнтаційної роботи серед молоді, починаючи зі школи, а також налагодженні консолідованих зусиль центральних органів виконавчої влади. За даними соціологічного дослідження "Молодь України-2019", 50% молоді працюють не за своїм фахом і майже третина хочуть змінити професію, що її обрали раніше", - сказав Даневич. 

Свідомий вибір професії у школі. Результати проекту/ Фото: Юлія Овсяннікова

За словами керівника експертної групи директорату професійної освіти Міністерства освіти та науки Вікторії Карбишевої, тема профорієнтації та свідомого вибору професій надважлива для України.

"Завдання школи - допомогти дитині зробити свій вибір щодо майбутньої професії, а закладів професійно-технічної освіти та вищої освіти - адаптувати учня, студента до ринку праці. МОН підготувало концепцію професійно-технічної освіти, метою якої є системна реформа професійної освіти. Основні завдання - якість, децентралізація управління фінансування, а також взаємозв'язок з ринком праці", - сказала.

Читайте також: Ідемо до школи - від Австралії до Канади

Вона підкреслила, що МОН вирішує проблеми профорієнтації спільно з багатьма партнерами: іншими відомствами, громадськими та міжнародними організаціями.

У свою чергу координатор Career Hub, CSR Ukraine Тарас Деркач зазначив, що проект "Карта професій", який існує вже три роки, активно підтримують представники бізнесу.

"З 2016 року CSR Ukraine та Центр «Розвиток КСВ» реалізовує Всеукраїнську освітню програму «Карта професій у сфері торгівлі» за підтримки провідних компаній та Міністерства молоді та спорту України. У рамках проекту було створено 5 буклетів про різні професії, розроблено 39 занять для 5-10 класів, також підписано меморандуми з 120 школами, що пілотують заняття про кар'єру. Пілотні школи вже проводять заняття та тематичні заходи для понад 10 тисяч учнів", - сказав Деркач.

За його словами, буклети про професії та методика занять отримали гриф МОН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-