ЮНІСЕФ обіцяє Україні підтримку в реформуванні інтернатних закладів

ЮНІСЕФ обіцяє Україні підтримку в реформуванні інтернатних закладів

Укрінформ
ЮНІСЕФ надасть нашій країні підтримку у процесі впровадження реформи деінституціалізації інтернатних закладів.

Про це сказала новопризначений керівник ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер на зустрічі з уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою, повідомляється на сайті Президента України.

“Окрім гуманітарної місії ЮНІСЕФ на сході України, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та іншим важливим проектам, які організація реалізує в нашій державі, пані Сільвандер пообіцяла підтримку у процесі впровадження реформи деінституціалізації”, - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою Микола Кулеба зауважив, що на початку другого етапу цієї реформи надзвичайно важливим є проведення незалежного моніторингу із залученням міжнародних експертів для забезпечення захисту прав та інтересів кожної дитини. Такий моніторинг дасть можливість реалізувати реформу з урахуванням найкращого міжнародного досвіду та своєчасно виявити помилки.

Читайте також: ЮНІСЕФ презентував виставку "Вода під прицілом"

«Упевнений, що за підтримки такої потужної міжнародної організації як ЮНІСЕФ ми зможемо досягти бажаних результатів у сфері захисту дитинства та створити по-справжньому безпечне благополуччя для дітей України», - відзначив уповноважений з прав дитини.

Як повідомлялося, в Україні влітку 2017 року розпочалася реформа деінституціалізації. Деінституціалізація – це процес реформування інтернатних установ у систему, яка забезпечує виховання дітей у сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-