МЗС за рік оформило близько 11 тисяч електронних віз

МЗС за рік оформило близько 11 тисяч електронних віз

Ексклюзив
Укрінформ
Іноземці за рік оформили близько 11 тис. електронних віз для в'їзду в Україну, найбільшим попитом цей сервіс користується у громадян Китаю.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

"З 4 квітня 2018 року було запроваджено електронні візи для громадян 44 країн, і вже до кінця минулого року Міністерством закордонних справ було оформлено близько 6 тис. електронних віз. З 1 січня запроваджено е-візи громадянам вже 52 країн світу і розширено перелік підстав для їх оформлення. За перший квартал цього року нами оформлено майже 5 тис. електронних віз", - сказав Погорельцев.

Він поінформував, що основними користувачами е-Віз для в'їзду в Україну є громадяни Китаю - на них припадає близько 60 відсотків від загальної кількості запитів. Окрім того, торік було оформлено близько 2 тис. електронних віз громадянам Австралії, більше 1 тис. - громадянам Саудівської Аравії , близько півтисячі - громадянам Мексики.

Читайте також: Євросоюз і Британія матимуть безвіз після Brexit – попереднє рішення

"Тобто електронна віза користується попитом, бо це дійсно зручний сучасний сервіс, який максимально спрощує процедуру отримання віз для іноземців", - наголосив директор Департаменту консульської служби МЗС.

Відповідаючи на запитання стосовно відмов у е-Візах, він зазначив, що їх кількість незначна, а причини здебільшого технічні - неправильне сканування фотографії, відсутність якихось документів тощо. У такому разі консули в інтерактивному режимі повідомляють заявнику, щоб він це усунув.

Погорельцев також зауважив, що причиною відмови в отриманні е-Візи може бути заборона в'їзду компетентними органами.

"Такі випадки були, але вони поодинокі, тут статистика мінімальна", - сказав дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Україні запроваджено централізоване оформлення е-Віз громадянам 52 країн світу і розширено перелік підстав для їх оформлення.

Цей перелік включає поїздки з діловою, приватною, туристичною метою, а також з метою лікування, провадження діяльності у сфері культури, науки, освіти, спорту та для представників іноземних ЗМІ з метою виконання службових обов’язків.

Перевагами е-Візи є: дистанційне подання документів у будь-який зручний час, отримання без відвідування консульської установи, можливість відстеження стану оформлення е-Візи онлайн, централізоване оформлення всіх е-Віз в МЗС України. Час оформлення такої візи - до 9 робочих днів, вартість - 85 дол. США, строк дії - разова до 30 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-