На концерті в Одесі Вакарчук підтримав батьків полонених моряків

На концерті в Одесі Вакарчук підтримав батьків полонених моряків

Відео
Укрінформ
Відомий музикант, лідер рок-гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук під час концерту в Одесі звернувся зі словами подяки та підтримки до батьків військовополонених українських моряків, утримуваних в Росії.

Відео про це оприлюднене на сторінці гурту в Facebook.

“Те, що сталося з українськими моряками в Керченській протоці - це абсолютно цинічно, агресивно... І те, як ми переживали, що їх взяли в полон, є абсолютно поза всякими правилами, поза всякими законами... Але найголовніше - те, як наші моряки поводяться зараз. Дивлячись на них, у кожного з нас з вами відчуття гордості. Тоді ми розуміємо, що таке боротись за Україну, що таке боротись за наші цінності. Я особисто пишаюсь ними”, - заявив Вакарчук.

Він повідомив, що в концертному залі сидять батьки деяких полонених моряків, які потребують підтримки. “Всім батькам присутніх хочеться низько вклонитись і подякувати за те, що виховали таких дітей”, - заявив співак. Він побажав морякам швидше повернутись додому живими і неушкодженими.

Вакарчук також привітав батька моряка Василя Сороки - Віктора, який у день концерту відзначав свій день народження і був присутнім в залі.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські кораблі в Керченській протоці атакували українські катери «Бердянськ», «Нікополь» та буксир «Яни Капу», які здійснювали плановий перехід від порту Одеси до порту Маріуполя. Під час агресивних дій Росії 24 українських моряки були захоплені в полон, троє з них зазнали поранень.

Читайте також: Вакарчук приєднався до флешмобу на підтримку кримських татар

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських моряків та звинуватив їх у нібито незаконному перетині російського кордону. Всіх військовополонених доставили з Криму до московських СІЗО.

15-16 січня Лефортовський суд Москви продовжив арешт ще на три місяці українським морякам. У свою чергу 24 українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-