Прооперований у Москві український моряк Сорока йде на поправку - адвокат

Прооперований у Москві український моряк Сорока йде на поправку - адвокат

Укрінформ
Військовополоненого українського моряка Василя Сороку, якого прооперовано у Москві, йде на поправку.

Про це повідомив адвокат українця Сергій Бадамшин в Facebook.

"Головна новина на сьогодні - Василь йде на поправку. Набряк руки нарешті спав. Рани зажили, сьогодні (1 квітня - ред.) після слідчих дій мали зняти шви", - зазначив він.

За словами адвоката, його підзахисному ще тривалий час доведеться ходити з гіпсом, тому що про відновлення функцій руки говорити передчасно. Однак настрій у моряка "традиційно на позитиві", він передає всім привіт.

"Цензура Лефортова нарешті пропустила довгоочікувані листи від близьких", - сказав Бадамшин.

Він додав, що 1 квітня відбулися слідчі дії з військовополоненим Сорокою. Під час слідчої дії захистом заявлені "відповідні клопотання та заяви".

Як повідомлялося, цивільні лікарі, які оглянули Василя Сороку наприкінці лютого, діагностували у військовополоненого розрив трьох сухожиль і нерва. Українця було прооперовано 18 березня у московській лікарні. Під час операції з його руки витягли вісім осколків, а відсутні сухожилля пальців довелося відновлювати за допомогою пересадки.

25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катера «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Читайте також: ФСБ проведе артилерійську експертизу захоплених українських катерів

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз всі моряки утримуються в СІЗО "Лефортово".

Російська сторона призначила психолого-психіатричну судову експертизу всім 24 військовополоненим.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно зажадала від Росії ставитися до захоплених у районі Керченської протоки українських військових моряків згідно з Женевською конвенцією про військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-