Денісова відвідала Вишинського у Лук’янівському СІЗО

Денісова відвідала Вишинського у Лук’янівському СІЗО

Відео
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова під час моніторингового візиту до Київського СІЗО відвідала камеру ув'язненого керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Особисто переконалася, що скарг на здоров‘я в нього немає. Кирило чекає лише на стоматологічну допомогу. На моє питання, чи піде він на вибори, Вишинський відповів, що скористується своїм конституційним правом", - зазначила Денісова.

Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року. Тоді за результатами слідчих дій було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці. Його заарештували без права внесення застави й оголосили підозру в державній зраді.

Читайте також: Суд продовжив арешт Вишинському до 24 травня

Керівнику агентства загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує. За результатом досудового розслідування прокуратура АР Крим направила обвинувальний акт відносно Вишинського до Подільського райсуду Києва для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-