Суд продовжив арешт Вишинському до 24 травня

Суд продовжив арешт Вишинському до 24 травня

Укрінформ
Подільський райсуд столиці відхилив клопотання захисту керівника “РИА Новости Украина” Кирила Вишинського про повернення на доопрацювання прокурору обвинувального акту у його справі.

Відповідне рішення під час підготовчого засідання оголосила головуюча колегії суддів Олена Павленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів ухвалила: клопотання захисників обвинуваченого про повернення обвинувального акту відхилити", - сказала вона.

Водночас суд задовольнив клопотання прокурорів про продовження Вишинському запобіжного заходу - тримання під вартою без можливості внесення застави. Таким чином Вишинський перебуватиме під вартою до 24 травня.

У відповідь адвокат обвинуваченого Андрій Даманський оголосив колегії суддів відвід. Він аргументував свою позицію тим, що колегія суддів є упередженою до Вишинського.

Як повідомляв Укрінформ, Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року. Тоді за результатами слідчих дій було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній і інформаційній безпеці.

Вишинського заарештували без права внесення застави і оголосили підозру в державній зраді. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Пізніше Вишинський під час засідання суду у його справі заявив, що виходить з українського громадянства і звернувся до президента РФ Володимира Путіна за захистом.

Читайте також: Вишинському дозволили в суді сидіти з адвокатами

Українська сторона неодноразово заявляла, що готова розглянути питання передачі Вишинського Росії в обмін на утримуваних там українців.

За результатом досудового розслідування прокуратура АР Крим направила обвинувальний акт відносно Вишинського до Подільського райсуду Києва для розгляду по суті. Вишинський перебуває у Київському слідчому ізоляторі.

Сьогодні Подільський райсуд столиці розпочав підготовче засідання у справі Вишинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-