НАЗК викликає міністра Гриневич і депутата Тетерука для надання пояснень

НАЗК викликає міністра Гриневич і депутата Тетерука для надання пояснень

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції запрошує 13 осіб надати пояснення.

Серед запрошених, зокрема, народний депутат Андрій Тетерук та глава МОН Лілія Гриневич, інформує прес-служба агентства.

"НАЗК запрошує 13 осіб прибути до Національного агентства для надання пояснень та в разі наявності підстав для складення протоколів про адміністративні правопорушення: за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів - Тетерука Андрія Анатолійовича, народного депутата України, 10 квітня з 10.00 до 13.00", - йдеться у повідомленні.

З тих же підстав до НАЗК запрошують: депутата Київської міської ради Володимира Гончарова, депутата Березанської міської ради Київської області Володимира Лук'яненка, заступника голови КМДА В'ячеслава Непопа (повторно), головного лікаря комунального некомерційного підприємства Фастівської районної ради "Фастівська центральна лікарня" Андрія Герцуна, директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного.

За ознаками невиконання законних вимог Національного агентства запрошують дати пояснення міністра освіти і науки України Лілію Гриневич та начальника Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради Лілію Серватяк.

За ознаками несвоєчасного подання декларації перед звільненням – суддю Вищого господарського суду у відставці Віктора Швеця та колишнього прокурора Ізмаїльської місцевої прокуратури Одеської області Сергія Калініна.

НАЗК запрошує також дати пояснення за ознаками неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані депутата Київської обласної ради Романа Буковського, прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області Євгена Бондаренка, колишнього прокурора Ізмаїльської місцевої прокуратури Одеської області Сергія Калініна та колишнього начальника управління внутрішньої безпеки у Волинській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції Сергія Водька.

Читайте також: Експерти відзначають прогрес України у сфері запобігання конфлікту інтересів - НАЗК

"Ці особи запрошені офіційним листом Національного агентства за тиждень до оприлюднення на офіційному веб-сайті", - уточнили у НАЗК.

Національне агентство нагадало, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-