В Україні зареєстрували перше єпархіальне управління ПЦУ

В Україні зареєстрували перше єпархіальне управління ПЦУ

Фото
Укрінформ
Перше в Україні єпархіальне управління ПЦУ зареєстровано у Рівненській області.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"Міністерство культури зареєструвало зміну назви Єпархіального Управління Рівненської Єпархії УПЦ КП на нову - "Управління Рівненської Єпархії Української Православної Церкви". Сталось це вчора ввечері і, що особливо позитивно, це фактично перше офіційно перереєстроване єпархіальне управління в Україні! Вітаю усіх вірян ПЦУ з цим важливим кроком!", - так прокоментував подію голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Вже сьогодні він підписав розпорядження про реєстрацію статутів 30 релігійних громад у новій редакції. Саме ці громади першими звернулися до облдержадміністрації з повідомленнями щодо зміни підлеглості та переходу до Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

А вже після обіду до Рівненської ОДА з необхідними документами прибули представники декількох релігійних громад із Здолбунівського району.

Читайте також: Переходу парафій до ПЦУ на Рівненщині ніхто не заважає - ОДА

По усіх них розпочато процес реєстрації, а релігійна громада Свято-Михайлівської парафії села Буща першою в області отримала виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Як повідомляло агентство, на Рівненщині до ПЦУ перейшло 35 релігійних громад, а всього в Україні – маже 500.

Фото: rv.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-