Переходу парафій до ПЦУ на Рівненщині ніхто не заважає - ОДА

Переходу парафій до ПЦУ на Рівненщині ніхто не заважає - ОДА

Укрінформ
Рівненська ОДА спростовує поширену в соцмережах інформацію про нібито блокування з боку влади процес переходу релігійних громад до Православної церкви України.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«В мережі Facebook масово поширюють брудний фейк про нібито саботаж з боку Рівненської ОДА реєстрації релігійних громад ПЦУ. Автори публікації маніпулюють інформацією. Спростовуємо неправду, зокрема про те, що у всіх областях вже місяць реєструють релігійні громади ПЦУ,крім Рівненської області. Насправді, лише у двох областях розпочали реєстрацію релігійних громад ПЦУ», - йдеться у повідомленні.

Спростовується також поширена інформація про те, що саботується реєстрація громад ПЦУ, мовляв, за вказівкою заступника голови Рівненської ОДА.

Насправді, станом на 14 березня 2019 року до ОДА ні одна православна релігійна громада не подавала жодних заяв, рішень та інших документів про зміну свого підпорядкування. Жодної вказівки профільний заступник голови Рівненської ОДА щодо саботажу реєстрації громад ПЦУ не давала.

Читайте також: ПЦУ готова прийняти намісника Лаври Павла, якщо він покається — Епіфаній

Готовність Рівненської ОДА здійснювати реєстрацію за принципом «єдиного вікна» стовідсоткова. Але процедурі державної реєстрації релігійних громад в ОДА передує реєстрація єпархії. Саме на це рішення зараз чекають в ОДА. На сьогодні статут єпархіального управління Рівненської ПЦУ перебуває в процесі реєстрації у Мінкультури, наголосили в облдержадміністрації.

Як повідомлялося, на Рівненщині до ПЦУ перейшло 35 релігійних громад, а в цілому по Україні – понад 450.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-