Суд у справі Мангера: активісти влаштували словесну перепалку

Суд у справі Мангера: активісти влаштували словесну перепалку

Відео
Укрінформ
Суддя Шевченківського районного суду Києва оголосила перерву у розгляді клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу на арешт голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд оголошує перерву на годину", - заявила суддя.

Вона зазначила, що надає цей час для захисників Мангера з метою "перевірити, чи були втручання в автоматизовану систему розподілу суддів" і подальшої підготовки або непідготовки клопотання про відвід судді.

У свою чергу захисники Мангера наполягали на перерві на три години.

Одразу після оголошення перерви у судді сталась словесна перепалка між активістами ініціативної групи "Хто замовив Катю Гандзюк" та кількома громадянами з групи підтримки Мангера.

Кілька десятків активістів виголошували питання: "Хто замовив Катю Гандзюк" і закликали: "Судді, пам'ятайте, влада не вічна".

Читайте також: На телеекранах покажуть документальний фільм про вбивство Гандзюк

У свою чергу 5 активістів з групи підтримки Мангера перекрикували натовп із твердженням "Правда за Мангером". Наразі активісти частково розійшлись, ситуація в залі суду спокійна.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% її тіла. Жінка перенесла кілька операцій та 4 листопада 2018 року померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-