Воїни ОУН-УПА від сьогодні - теж учасники бойових дій

Воїни ОУН-УПА від сьогодні - теж учасники бойових дій

Укрінформ
Закон “Про внесення змін до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті” набув чинності 26 березня.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці закону в інформаційно-пошуковій системі "Законодавство України".

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон 6 грудня 2018 року. Він передбачає приведення у відповідність пункту 16 статті 6 закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" нормам закону "Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті", посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті шляхом надання статусу учасника бойових дій представникам збройних підрозділів Організації українських націоналістів, Української повстанської армії, до складу яких увійшли вояки Української військової організації, Української повстанської армії отамана Тараса Боровця (Бульби) "Поліська Січ", Української народної революційної армії.

Читайте також: У Києві відкрилась виставка на честь 90-річчя створення ОУН

Законопроект був ухвалений з урахуванням поправок профільного комітету, які озвучив з трибуни парламенту один з авторів законопроекту - заступник голови Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю, народний депутат від фракції "Радикальної партії" Юрій-Богдан Шухевич, представляючи документ.

Поправкою було включено до законопроекту учасників Української військової організації і Організації народної оборони "Карпатська Січ".

22 грудня 2018 року закон підписав Президент. Документ було опубліковано в офіційному виданні Верховної Ради 26 грудня. Згідно з п.1 Прикінцевих положень, закон набув чинності через 3 місяці з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-