Парубій привітав співробітників СБУ з професійним святом

Парубій привітав співробітників СБУ з професійним святом

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій привітав співробітників та ветеранів Служби безпеки України з професійним святом.

Відповідне звернення спікера опубліковане на сайті парламенту.

“Українська за суттю, за формою і за спрямуванням Служба безпеки вчасно й ефективно відповідає на виклики та загрози та надійно захищає державні інтереси. Ви – мужні українські лицарі – є справжнім прикладом відданості, відваги та високого професіоналізму. Ви – саме ті люди, для яких безпека держави завжди на першому місці”, - звернувся Парубій до співробітників СБУ.

При цьому він запевнив, що вони завжди можуть розраховувати на підтримку українського парламенту.

“Знаю точно, що на Службу безпеки України завжди можна покластися. Ми вам віримо, ми вам довіряємо і ми на вас сподіваємося. Запевняю – керівництво та працівники Служби безпеки завжди можуть розраховувати на підтримку свого українського парламенту – Верховної Ради України! Бажаю всім вам міцного здоров’я, незламного духу, добробуту та затишку у родинах, Божого захисту і надійного плеча побратимів!” - зазначив спікер.

Голова ВР нагадав, що 25 березня в Україні відзначається 27 років від дня утворення Служби безпеки в незалежній Україні. Разом з тим він підкреслив, що можна “сміливо говорити про понад століття традиції безпекової інституції Української держави”.

“Адже за часів УНР у 1917 році Центральна Рада утворила Комітет оборони революції в Україні, завданням якого було вирішувати найважливіші питання військового захисту й державної безпеки України. Цей комітет був трансформований у Комісію для охорони ладу в Україні, а вже через деякий час – в Адміністративно-політичний департамент. Проте його роль залишалася незмінною – забезпечувати державну безпеку України”, - уточнив Парубій.

Читайте також: СБУ стала дієвим механізмом для захисту безпеки держави - Порошенко

На його переконання, зараз, через сто років, важливо пам’ятати подвиги українських героїв державної безпеки, особливо — в час російської гібридної агресії.

“Потрібно ясно усвідомлювати, що справжні корені Служби безпеки України беруть початок в історії українського державництва, а не у колоніальному КДБ. І сто років тому, і тепер ворог – той самий: шовіністична Російська імперія. Кожен із нас розуміє, наскільки важливою та потрібною є ваша робота”, - зауважив голова ВР.

Водночас він додав, що в надскладних обставинах гібридної війни, яку “веде путінська Росія проти України, роль СБУ важко переоцінити”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-