Під посольством РФ у Києві вимагали звільнити Павла Гриба

Під посольством РФ у Києві вимагали звільнити Павла Гриба

Фото
Укрінформ
Під посольством Росії у Києві відбувся мітинг з вимогою звільнити Павла Гриба та інших українців, які перебувають у російських в’язницях з політичних мотивів або утримуються угрупованнями «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі.

Як повідомляє Радіо Свобода, учасники акції також закликали громадян України утримуватися від поїздок до Російської Федерації.
До мітингувальників ніхто не вийшов.

Акція на підтримку Павла Гриба та політв'язнів України в РФ / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Аналогічна акція пройшла і в Одесі.

Організатором мітингів виступила громадська організація «Фундація регіональних ініціатив». Її представники анонсували такі ж акції у Львові та Харкові.

Читайте також: РФ має скасувати вирок Павлу Грибу та повернути його в Україну — Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня російський суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі звинуваченого у “тероризмі” важкохворого українця Павла Гриба. Гриб на знак протесту оголосив голодування. Водночас російські тюремники стверджують, що Гриб на здоров'я не скаржиться, і голодування не оголошував. До нього не допускають ані українських лікарів, ані омбудсмена Людмилу Денісову.

Раніше український омбудсмен заявила, що Грибу потрібна термінова операція на серці.

Українець Павло Гриб пропав 24 серпня 2017 року у Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що запросити хлопця до Білорусі її змусили співробітники ФСБ Росії.

У вересні стало відомо, що він знаходиться в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому пред'явлено звинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали працівники ФСБ.

За словами родичів хлопця, у Павла портальна гіпертензія - синдром підвищеного тиску у системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу і шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він має постійно приймати підтримуючі препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-