Смертельна ДТП у Харкові: засуджений на 10 років Дронов подав апеляцію

Смертельна ДТП у Харкові: засуджений на 10 років Дронов подав апеляцію

Укрінформ
Геннадій Дронов, засуджений на 10 років за вироком Київського райсуду Харкова у справі про смертельну ДТП увечері 18 жовтня 2017 року, в якому загинули шестеро людей, подав апеляцію на вирок.

Про це повідомив у Facebook адвокат Дронова Сергій Перепелиця.

"Вважаємо, що вирок Київського районного суду Харкова є упередженим, незаконним, необґрунтованим, винесеним з істотним порушенням норм процесуального права, прав і свобод людини, гарантованих Конституцією України, Кримінальним процесуальним кодексом України, Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, а тому має бути скасований", - написав адвокат.

Згідно зі ст.409 КПК України, йдеться у тексті, підставою для скасування або зміни вироку є, серед іншого, неповнота судового розгляду і невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження.

Серед претензій до вироку є і те, що суд не взяв до уваги висновки експертів з Дніпра, які визначили швидкість руху автомобіля Зайцевої в 106 км/год, а також неможливість для Дронова переконатися у безпеці руху в цих умовах.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 26 лютого Київський райсуд Харкова, де більше року розглядалася справа про смертельну ДТП у центрі міста, визнав провину обох фігурантів справи - Олени Зайцевої та Геннадія Дронова - і засудив кожного на 10 років позбавлення волі та 3 роки позбавлення права керувати автомобільним транспортом.

Відразу після суду адвокат Дронова Перепелиця заявив журналістам, що вже готує апеляцію на вирок: "Вирок очікуваний і несправедливий. Вину Дронова не доведено з ряду пунктів".

Що стосується грошової компенсації сім'ям загиблих (по 1 млн грн за кожну смерть - ред.) і постраждалим у ДТП (від 100 до 500 тис. грн - ред.), то, за словами адвоката, Дронов не має для цього коштів.

Водночас, за словами адвоката Зайцевої Юлії Козир, щодо компенсації за цивільними позовами, "сім'я Зайцевої допоможе їй виконати рішення суду".

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: Зайцевій та Дронову дали по 10 років

За словами прокурора Максима Блохіна, вирок - справедливий і об'єктивний: "Прокуратура доводила провину обох фігурантів справи на 60-ти засіданнях протягом року, де було допитано 30 осіб. У результаті суд призначив обом максимальну міру покарання за ч.3 ст. 286 КК України".

18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській у центрі Харкова автомобіль Lexus під керуванням 20-річної студентки Харківського національного університету імені Каразіна Олени Зайцевої врізався в автомобіль Volkswagen Tuareg під керуванням 49-річного підприємця Геннадія Дронова, що виїжджав на перехрестя. Внаслідок Lexus відкинуло на пішоходів, які переходили дорогу на зелене світло. На місці загинули п'ятеро людей, шоста померла у лікарні, ще шестеро тяжко травмовані.

Після оголошення вироку Олена Зайцева і Геннадій Дронов відправлені до СІЗО: 6 лютого Київський райсуд Харкова продовжив їм ще на 2 місяці утримання під вартою - до 4 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-