В'язня Кремля Шумкова етапують у Тверську область

В'язня Кремля Шумкова етапують у Тверську область

Укрінформ
В’язень Кремля Олександр Шумков, якого 4 грудня 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив до чотирьох років загального режиму, відправили для подальшого відбування покарання у розпорядження УФСІН по Тверській області.

Про це у суботу в розмові з кореспондентом Укрінформу повідомила тітка Олександра - Людмила Шумкова.

«З тексту документа, який отримала мати Сашка, Лариса Шумкова, відомо, що 21 березня його відправили для подальшого відбування покарання в розпорядження Управління федеральної служби виконання покарань Росії по Тверській області. Більше нічого не знаємо. Український омбудсмен і МЗС України мовчать. Адвокат сказав тепер ще чекати далі. ФСІН, начебто, повинен повідомити про прибуття на місце відбування покарання», - сказала Шумкова.

Вона зазначила, що українська сторона повинна тримати на контролі проходження етапу ув'язненим.

За словами співбесідниці, родина Шумкова двічі зверталася до МЗС із приводу оплати послуги адвоката.

«Писали двічі з проханням оплатити. Перша заява 31 січня. Відповіді досі немає. Оплатити адвокату його послуги треба, щоб нарешті можна було подати скаргу до Європейського суду з прав людини», - сказала Шумкова.

Читайте також: В'язень Кремля Шумков перебуває у брянському СІЗО

Вона також повідомила, що справу про викрадення Олександра, за її інформацією, розслідує вже не поліція, а СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 4 грудня у Севському суді Брянської області РФ оголосили вирок херсонцю, українському військовослужбовцю Олександру Шумкову – його засудили до чотирьох років загального режиму. У російському СІЗО його тримали з серпня 2017 року за участь у «екстремістських організаціях» (у «Правому секторі») на території України. Рідні Олександра мають намір оскаржувати це рішення у апеляційному суді, щоб мати змогу звернутись до Європейського суду. У залі суду Шумков заявив, що нічого просити не буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-