Апеляційний суд залишив відсторонення Мангера в силі

Апеляційний суд залишив відсторонення Мангера в силі

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив без змін ухвалу про відсторонення від посади голови Херсонської ОДА Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Таке рішення прийнято на засіданні у четвер, 21 березня, повідомляє прес-служба суду.

"За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 6 березня 2019 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту – без задоволення", - йдеться у повідомленні.

Як нагадали в апеляційному суді, захист посадовця подав скарги на ухвалу слідчого судді Шевченківського райсуду Києва, якою Мангера відсторонено від посади голови Херсонської обласної ради на строк до 6 квітня 2019 року.

Водночас, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган 21 березня повідомила у Facebook, що процесуальні керівники вручили Мангеру і його захиснику копії клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на взяття під варту.

Читайте також: ГПУ сьогодні оскаржить рішення суду щодо запобіжного заходу Мангеру

"Також клопотання буде скероване до суду для розгляду по суті", зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні. Жінка перенесла кілька операцій і 4 листопада 2018 року померла.

11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Гандзюк.

Він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 15 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України.

У ніч проти 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-