ГПУ сьогодні оскаржить рішення суду щодо запобіжного заходу Мангеру

ГПУ сьогодні оскаржить рішення суду щодо запобіжного заходу Мангеру

Укрінформ
Генпрокуратура подасть апеляцію на рішення суду щодо запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру.

Про це на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали ще одне таке рішення суду, яке вже навіть електронний браслет зняло з Мангера. Тим не менше, сьогодні буде подана апеляція на це рішення, і я дуже сподіваюся, що апеляційний суд повернеться до закону, який передбачає безальтернативний арешт при замовному вбивстві", - сказав Луценко.

Він повідомив, що "ми також замовили аудит Рахункової палати щодо місцевих бюджетів Херсонської обласної міської ради, і звідси ми будемо бачити економічне підґрунтя скоєного злочину, а також ймовірно, і інших злочинів, по прізвищам, які так настирливо звучать у пресі".

"Також ми замовили відповідну перевірку Державного комітету лісового господарства, який перевіряє, і вже надав нам дуже потрібну інформацію про факти знищення і розкрадання лісів Херсонської області. Таким чином, дамо оцінку не тільки скоєному злочину, по вбивству, але ймовірно, і по службовим злочинам у вигляді розкрадання коштів держбюджету або місцевих бюджетів. У тих справах імовірні і інші підозри, і інші фігуранти", - додав генпрокурор.

Як повідомлялося, 11 лютого 2019 року ГПУ оголосила голові Херсонської облради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 2 млн 497 тис. 300 грн. Заставу вніс адвокат. Термін запобіжного заходу Мангеру закінчився 3 березня.

Читайте також: Луценко сказав, що треба для завершення розслідування справи Гандзюк

4 березня Шевченківський райсуд не задовольнив клопотання ГПУ про продовження дії запобіжного заходу Мангеру.

6 березня Шевченківський районний суд за клопотанням прокуратури відсторонив Мангера від посади голови Херсонської облради до 6 квітня поточного року.

11 березня адвокат Мангера Дмитро Ільченко повідомив, що слідчі СБУ зняли засіб електронного контролю з Мангера і повернули йому закордонний паспорт.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні, внаслідок чого було уражено опіками 30% тіла. 4 листопада 2018 року вона померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-