Музею Майдану відреагував на протести родичів Героїв Небесної Сотні

Музею Майдану відреагував на протести родичів Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
В організації «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності» вважають, що протест родичів Героїв Небесної Сотні проти реалізації проекту Меморіалу Небесній Сотні на етапі старту будівництва загрожує в майбутньому відсутністю будь-якого меморіалу взагалі.

"Викликає щирий подив, що автори листа лише тепер вирішили ознайомитися з проектом і відреагувати на нього. Після того, як відбулися публічні й експертні обговорення, які врахували зауваження, виготовили проектно-кошторисну документацію, відбули експертизи та погодження, дочекалися виділення коштів, відібрали генпідрядника з будівництва та провели підготовчі роботи. І вже геть несподіваним для нас стало звинувачення, що інформацію нібито не було оприлюднено й не донесено до родин героїв. Насправді ж увесь перебіг реалізації проекту – від початку конкурсних процедур і донині – доступний на офіційних сторінках організатора та замовника конкурсу, також на сайті музею. Більш того, цю інформацію ми регулярно поширювали через ЗМІ та в соціальних мережах і надсилали адресно родинам", - йдеться в заяві музейників.

У ній також зазначено, що така постановка питання, а саме протест проти проекту Меморіалу Небесній Сотні на етапі старту будівництва загрожує в майбутньому відсутністю будь-якого меморіалу взагалі.

«Проект не може враховувати усі думки, хоча б зважаючи на їх взаємосуперечливість та відсутність єдиного консолідованого рішення, але дотримання законних процедур є саме тим інструментом, який дозволяє прийняти максимально правильне рішення. Протест проти проекту Меморіалу саме зараз, на етапі старту його будівництва загрожують в майбутньому відсутністю будь-якого меморіалу взагалі. Це шлях у нікуди, бо ймовірні наступні конкурси та проекти теж матимуть своїх противників, які також претендуватимуть на категоричність своїх позицій», – йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня 20 родин Героїв Небесної Сотні та низка громадських об’єднань написали відкритий лист до директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, директора Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності Ігоря Пошивайла і міністра культури Євгена Нищука із закликом не будувати Меморіал на вулиці Інститутській.

Читайте також: Рідні Героїв Небесної Сотні проти Меморіалу на Інститутській

Представники родин Героїв Небесної Сотні вважають, що реалізація проекту-переможця конкурсу на найкращий Меморіал Небесній Сотні у Києві зруйнує історичний ландшафт, місце найкривавішого злочину новітньої української історії, унеможливить проведення слідчих дій і посягне на пам'ять.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-