Вишинський заявляє, що не просив Путіна про обмін

Вишинський заявляє, що не просив Путіна про обмін

Укрінформ
Обвинувачуваний у державній зраді керівник «РИА Новости-Украина» Кирило Вишинський стверджує, що не писав заяви на ім’я президента Росії Володимира Путіна з проханням обміняти його на одного з українських політв’язнів.

Про це він заявив у коментарі журналістам у Касаційному кримінальному суді Верховного суду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не подавав ніяких паперів ні на які імена, ніякі заяви не підписував», - сказав він, відповідаючи на запитання, чи написав він відповідну заяву на ім’я Путіна.

За словами Вишинського, питання обміну для нього не важливе.

«І якщо чесно - це питання мене мало цікавить, мене цікавить справедливість у тому, що відбувається зі мною, а не обмін. Для мене не свобода важлива, а саме справедливість», - заявив він.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чому він взяв російське громадянство, Вишинський зазначив: «Моя дружина - громадянка Російської Федерації, вона живе у Москві, і я хотів би мати можливість жити поруч із нею за законом цієї країни, в якій вона живе. Крім цього, інших секретних мотивів у мене не було».

Читайте також: Верховний суд почав розгляд скарги Вишинського

Він додав, що вітає ініціативу міністра закордонних справ України Павла Клімкіна впорядкувати питання наявності у людей подвійного громадянства.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня Касаційний кримінальний суд у складі Верховного суду розпочав розгляд касаційної скарги захисту керівника "РИА Новости-Украина" Вишинського на рішення суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вишинського затримали у Києві 15 травня 2018 року. Тоді за результатами слідчих дій було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній і інформаційній безпеці.

Вишинського заарештували без права внесення застави і оголосили підозру в державній зраді.

Пізніше Вишинський під час засідання суду у його справі заявив, що виходить з українського громадянства і звернувся до президента РФ Путіна за захистом.

Зараз Вишинський перебуває у Київському слідчому ізоляторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-