ВРП розглядає подання Президентові щодо 39 суддів Антикорупційного суду

ВРП розглядає подання Президентові щодо 39 суддів Антикорупційного суду

Укрінформ
Вища рада правосуддя розглядає питання щодо внесення Президентові Петру Порошенку подання про призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду України та Апеляційної палати цього суду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, згідно з порядком денним засідання, ВРП має розглянути матеріали про призначення 12 суддів на посади до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду України та 27 суддів - до Вищого антикорупційного суду.

Як повідомлялося, 2 серпня 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила конкурс на 27 посад суддів Вищого антикорупційного суду та 12 посад суддів Апеляційної палати цього суду.

За підсумками складення іспиту до наступного етапу були допущені 113 кандидатів, зокрема, 81 - до Вищого антикорупційного суду та 32 - до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: Рішення ВККС щодо кандидатів до Антикорупційного суду є обґрунтованими - Козьяков

Після перевірок Громадської ради міжнародних експертів із конкурсу до Вищого антикорупційного суду вибули 42 сумнівні кандидати, або майже 40%, із 113-ти, які перед цим успішно склали тестування.

6 березня 2019 року ВККСУ завершила конкурс на 39 посад до Вищого антикорупційного суду та надала рекомендації Вищій раді правосуддя для призначення переможців конкурсу на посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-