Рішення ВККС щодо кандидатів до Антикорупційного суду є обґрунтованими - Козьяков

Рішення ВККС щодо кандидатів до Антикорупційного суду є обґрунтованими - Козьяков

Укрінформ
Рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів у ході конкурсу до Верховного суду та Вищого антикорупційного суду щодо кандидатів є виваженими.

Про це в своїй колонці для "Української правди" написав голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сегій Козьяков.

"Рішення, прийняті комісією, є виваженими і обґрунтованими. Тому вважаю категорично некоректним подальше застосування категорії "недоброчесні" до тих кандидатів, які успішно використали своє право на відповідь під час процедури будь-якого з конкурсів", - написав Козьяков.

Він зазначив, що в конкурсі брали участь фахово сильні кандидати, з яких 73% в обидвох конкурсах успішно складали іспит.

Читайте також: Автори закону про Вищий антикорупційний суд відзначають прозорість відбору суддів

За його словами, комісія врахувала кожен висновок Громадської ради доброчесності, а також вислухала пояснення кандидатів, отримала від них додаткові документи.

Як повідомляв Укрінформ, Вища кваліфікаційна комісія суддів України 6 березня завершила другий в історії країни конкурс на посади суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду назвала його переможців. За результатами конкурсу на зайняття посад касаційних суддів у складі Верховного суду визначено 78 кандидатів та 39 кандидатів до Вищого антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-