ДБР викличе на допит заступника директора НАБУ Углаву

ДБР викличе на допит заступника директора НАБУ Углаву

Укрінформ
ДБР викличе на допит детективів НАБУ, а також першого заступника бюро Гізо Углаву у рамках розслідування кримінальної справи стосовно можливого отримання хабарів правоохоронцями, яка була порушена після оприлюднення журналістської розслідування "Bihus.Info".

Про це заявив у коментарі Укрінформу голова ДБР Роман Труба.

"Всі працівники НАБУ, які фігурують у журналістському розслідуванні, які фігурують у службових розслідуваннях бюро, обов'язково будуть не лише викликані, а й допитані під час кримінального провадження", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи буде ДБР викликати на допит першого заступника директора НАБУ Углаву, який також фігурує у розслідуванні журналістів, Труба сказав: "Звичайно".

Очільник ДБР також зазначив, що наразі у бюро допитуються журналісти "Bihus.Info", а після отримання від них доказів на допит викличуть правоохоронців.

"Спочатку потрібно допитати людей, які дадуть прямі доказі, і після цього ми будемо викликати всіх правоохоронців. Журналістів ми уже допитуємо", - сказав він.

Раніше у ДБР повідомляли, що після виходу журналістського розслідування порушили кримінальну справу щодо можливого отримання чиновниками ГПУ, СБУ, ДФС та НАБУ хабарів.

В оприлюдненій 11 березня четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі вирішувати проблемні питання.

Читайте також: Зловживання в Укроборонпромі: Труба не виключає нових кримінальних справ

У розпорядженні журналістів опинилася телефонна переписка, у якій йдеться, що Рогоза і його партнер Віталій Жуков давали хабарі правоохоронцям за закриття кримінальних справ. При цьому фірма спеціалізувалася на постачанні на оборонні підприємства, які входять до концерну "Укроборонпром", контрабандних деталей до військової техніки з Росії.

Зокрема, в листуванні Рогози і Жукова йдеться про хабар у вигляді автомобіля BMW для співробітника столичного главку СБУ Дмитра Москаленка.

Також у листуванні згадуються перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, детективи бюро Дмитро Литвиненко і Олег Борисенко, а також позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.

Після виходу даного сюжету у НАБУ заявили, що розпочали службове розслідування за озвученими фактами. У бюро стверджують, що жоден зі співробітників НАБУ не брав хабарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-