Ймовірного організатора вбивства «Сармата» залишили під вартою

Ймовірного організатора вбивства «Сармата» залишили під вартою

Укрінформ
Печерський районний суд Києва продовжив до 13 квітня термін тримання під вартою Михайлу Сігіді - ймовірному організатору вбивства Віталія Олешка «Сармата».

Про це повідомляє Громадське.

Сторона обвинувачення клопотала про продовження арешту до 15 квітня, ґрунтуючись на ризиках втечі підозрюваного, тиску на свідків, перешкоджання слідству.

Під час засідання прокурор Юрій Грицай наголосив, що Сігіда організовував діяльність ймовірних виконавців вбивства, надавав їм зброю, ключі від «Таврії», житло та інформував про місце проживання Віталія Олешка та його повсякденний ритм життя.

Також, за даними слідства, Сігіда був знайомий з ймовірним замовником вбивства Євгеном Бродським та Віктором Власюком, спілкувався з ними до вбивства та після. В Євгена Бродського, за даними слідства, він проживав після злочину, а за три дні виїхав з родиною до Криму. Також прокурор наголосив, що термін досудового слідства продовжено до 15 квітня 2019 року для проведення певних експертиз, у клопотанні також додані матеріали негласних розшуково-слідчих дій, зокрема телефонні розмови між підозрюваними, в яких фігурує Михайло Сігіда.

Читайте також: Поліція затримала ще одного підозрюваного в організації вбивства "Сармата"

Адвокати Сігіди просили відпустити їхнього підзахисного під заставу або домашній арешт, наголошуючи на тому, що він має міцні соціальні зв'язки, роботу. Зокрема захисники долучили до матеріалів справи копії свідоцтв про народження дітей Сігіди, характеристику з місця роботи ТОВ «Надзвичайно гарні люди-2017», де Сігіда працює директором та довідку про погіршення самопочуття Сігіди.

Адвокати додали, що підозра є необґрунтованою, а ризики непідтвердженими. Також адвокати заявили, що Сігіда не може тиснути на свідків та перешкоджати слідству, а матеріали НСРД ще потібно перевірити на достовірність.

Сам підозрюваний підтримав своїх адвокатів та наголосив, що на нього здійснювали тиск співробітники поліції, вимагаючи підписатися під «готовими свідченнями».

Як повідомляв Укрінформ, Віталій Олешко був застрелений пострілом у спину 31 липня 2018 року у Бердянську.

За словами заступника голови Національної поліції В'ячеслава Аброськіна, підозрювані у вбивстві до 2015 року були членами розформованого батальйону «Торнадо».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-