Уряд спростив акредитацію медзакладів

Уряд спростив акредитацію медзакладів

Укрінформ
Кабінет міністрів спростив умови акредитації медичних закладів.

Відповідна постанова «Про внесення змін до постанов Кабінету міністрів України від 15 липня 1997 р. № 765 і від 2 березня 2016 р. № 285» була прийнята на засіданні Уряду 13 березня 2019 року, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"З моменту публікації постанови медичні заклади можуть пройти акредитацію одразу після отримання ліцензії. До цього заклади, які отримали ліцензію, повинні були чекати два роки, щоб подати документи на акредитацію. Проходження акредитації тепер є добровільним. Але в такому випадку заклади, які не мають сертифіката про акредитацію, не зможуть видавати лікарняні листки, надавати медичні послуги у сферах допоміжних репродуктивних технологій і трансплантації та робити аборти, проводити клінічні випробування",- йдеться у повідомленні.

Також скоротиться час підготовки документів для проходження акредитації. З переліку документів, які подаються для проходження акредитації, вилучили форму №20, обов’язкову статистичну звітність.

Для закладів, які змінили свій юридичний статус — з бюджетних установ перетворилися на комунальні некомерційні підприємства (КНП) — дія акредитаційного сертифіката буде продовжена без проходження акредитації.

Окрім цього внесено зміни до ліцензійних умов з медичної практики. По-перше, в частині ліцензійних умов скасували локальні протоколи з надання медичної допомоги. По-друге, зобов'язали медичні заклади всіх форм власності оприлюднювати інформацію щодо наявності у них лікарських засобів, витратних матеріалів, медичних виробів та харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання.

Читайте також: Гройсман сказав, яка середня зарплата може вирішити проблему “відтоку мізків”

Як повідомлялося, 27 грудня 2017 року уряд вніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, які зменшили обсяг документів, необхідних для отримання ліцензії. Зокрема, вилучили Акт санітарно-епідеміологічного обстеження об’єкта. Зазначені зміни стосуються закладів охорони здоров’я та фізичних осіб — підприємців, які будуть надавати первинну медичну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-