Гройсман сказав, яка середня зарплата може вирішити проблему “відтоку мізків”

Гройсман сказав, яка середня зарплата може вирішити проблему “відтоку мізків”

Укрінформ
Якщо середня заробітна плата українців буде на рівні 500 доларів, це може позитивно вплинути на розв’язання проблеми відтоку кадрів за кордон.

Таку думку висловив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Ради регіонального розвитку Вінницької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Беззаперечно, для нас дуже важливо, щоб реальна заробітна плата в Україні зростала. І ми бачимо, що по грудню-місяцю це вже 10 тисяч гривень. Але вважаю, що та мета, яку ви ставите своїм середньостроковим планом, нашим середньостроковим планом, заробітна плата у 500 доларів у Вінницькій області дасть змогу змінити хід подій щодо відтоку робітничих кадрів за межі нашої країни. Українці мають повертатися та працювати на власну економіку та на власний успіх”, - наголосив Гройсман.

Читайте також: Порошенко каже, що двадцять років не бере зарплати

За його словами, у влади і громадян має бути спільна мета - побудувати державу із сильною економікою і розвинутим місцевим самоврядуванням. “Минулого року обсяг капітальних інвестицій у промисловості перевищив 500 млрд грн. Це нові технології і нові робочі місця. З ідеєю реформи я прийшов працювати в уряд у 2014 році”, - зауважив Прем’єр-міністр.

На його думку, разом можна зробити чимало: інфраструктура, енергетика, енергонезалежність, місцева демократія, освіта, медицина, соціальна сфера – це сфери, які можна успішно розвивати. “Ми збудували фундамент нової країни, настав час зводити будівлю. Ми всі маємо робити одну справу – проводити реформи і захищати їх”, - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-