Філарет: Якби не добровольці, Путін вже був би у Києві

Філарет: Якби не добровольці, Путін вже був би у Києві

Фото
Укрінформ
Якби добровольці не встали на захист України у 2014 році, Путін вже був би у Києві.

Про це сказав Почесний патріарх Православної Церкви України Філарет, вітаючи з Днем українського добровольця учасників розширеного засідання Координаційної ради добровольців і волонтерів Національного форуму "Трансформація України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якби ви, добровольці, у 2014 році не встали на захист нашої держави, то ми б сьогодні мали б Путіна у Києві. Завдяки вашій жертовності ми маємо сьогодні свободу, маємо Українську державу, дякую вам", - сказав Філарет.

Національний форум "Трансформація України"/ Фото Володимира Тарасова

За його словами, наші добровольці неодноразово довели свою любов до держави, до народу. Він закликав усіх присутніх бути вдячними їм за свободу, за те, що пішли ризикувати життям заради миру, і на початку не маючи для цього ані нормальної зброї та усього необхідного. Але Філарет також радить не забувати, що згодом Україна також змогла зробити свою армію сильною.

Читайте також: Порошенко: Добровольці першими пішли у бій і дали Україні найцінніше - час

Як наголосив глава УГКЦ Святослав (Шевчук), добровольці ризикують собою не через зовнішній примус, а за покликом серця."Тому можна сказати, що справжній християнин - це завжди доброволець", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-